søndag 5. august 2007

Kval, blues og raketter på Discovery-TV

Pat Savage, the blues musician making tv-show Savage roadsVinden spiller en seig sensommerblues, med flatt regn og sedvanlig lavt skydekke, når ferga runder molohodet.
Borameternåla går ned i knestående og sommeroptimismen har snudd til e-moll, i det syklene brummer over landgangen.


– That´s life as a Harley rider. You never know what hit´s you, sier Pat Savage og kikker inn i skodda. Canadieren har gitt jernet på Andenes før. Nå er han på vei fra Nordkapp til Harley-treffet i Ballangen. Så bærer det en tur ned til Lillehammer, før han om to uker er tilbake for å traktere blueshungrige andværinger. Gutten har vært på veien med gitaren i 25 år, så avstandene bekymrer ham neppe.

Unnfanget på HD
Canadieren har ikke bare en forkjærlighet for blues. Interessen for Harley-sykler er nok mer en normalt utviklet. I følge Pats egen mytologi er han unnfanget på en ’56 Pan Head Harley Davidson. Nå er han med et filmteam på Andenes for å feste kval og raketter på videoteipen.

– Vi håper å få ei omvisning på rakettskytefeltet, selv om vi ikke gjør oss noen forhåpninger om å få festet ei oppskytning til teipen, sier han og kikker inn i tåkehimmelen. – Klippene fra Andøy skal vises på TV-showet mitt, «A Bikers Lifestyle ... The Savage Roads», forteller canadieren. I showet cruiser han rundt med musikervenner på motorsykkeltreff i New Zealand, Norge, Storbritannia og Japan.

Kenneth «Kula» Johansen kjører sammen med Pat. Kula spiller i bandet Blue Hawgs. De skal varme opp publikumet i Ballangen.

– Fotografen er ivrig og er både høyt og lavt for å få gode kjøreklipp. Jeg tror dette blir en ålreit film, sier Kula.

– Vi har kjørt i alt fra strålende sol og 20 grader på Nordkapp, til regn og skodde her på Andenes. Det er helt topp kjørevær dette. Vi vil vise Nord-Norge på godt og vondt. Dette er eksotisk for dem, forteller Kenneth Kula. Før han legger til. – Vi traff på rein. Den kom rett og slett out på veien og hilste på oss. Han kan ikke forstå annet enn at tv-visninga vil få en fantastisk reklameverdi for Nord-Norge.

Ingen kommentarer: