søndag 12. september 2010

Tur til Beisfjordgubben

I stilla og varme. Nærmest en varm fønvind. Litt duskregn mot slutten av dagen. Vi padlet oss utover Beisfjorden fra Sementen innerst på elveøra. Først en kikk på Beisfjordgubben. Steingubben med nese som ble limt fast for å bevare landemerket da den en dag falt av. Så fortsatte turen med innlagte padleøvelser. Utvidelser og konkretiseringer av teknikkene vi gikk igjennom i går.

Vi dro kajakken i land på et lite nes og tok for oss av lunsjen. Jeg prøvde et nytt triks. La opp til en sikkerhetsdiskusjon rundt en konkret hendelse. Hadde med tre avisartikler fra en padletur på Vestlandet som gikk galt - veldig galt. Så diskuterte vi der hva de selv kan gjøre for å unngå å komme i en lignende situasjon. Det gikk både på utstyr, opplæring og planlegging. Er litt usikker på nytteveriden, men merket i alle fall at en del av dem fikk noe å tenke på. På hvert kurs er det alltid et par stykker som insisterere på at det går bra å padle alene, uten tørrdrakt og redningsutstyr og kunnskaer om egenredning - så lenge de bare padler 100 meter fra land. Denne casen viste at det ikke går bra. Selv om man er to.

På vei hjem la jeg inn et par ekstra redningsøvelser. Besvimt padler i vannet. Hysterisk padler i vannet. Kajakk som sprang lekk og påfølgende tauing. Før vi avsluttet med bading for alle. Kameratredning eller egenredning etter fritt valg. I spedd litt lek og moro som å bytte båt på havet og stå i båten.

Gratulerer til sju narvikværinger med Våttkort!

Ingen kommentarer: