Alt dette varierer med hva han skal oppnå. Om han skal gifte seg eller betale skatt - kan det se ut som. Petter slet ut tre kjerringer og fikk 15 unger. Dermed er han stamfar til halve Arnøya.
Kjerringene hentet han fra samme familie. De var av "god stand". Selv påstår han enkelte ganger at han er født i Molde og at faren er en engelsk adelsmann, eller det legges opp til at man kan spekulere fritt i det. Dermed satt gamlingene ute i Akkarvik og i Årvik og spekulerte og frydet seg over at de kunne ha en engelsk lord som stamfar. Er han den Petter Christian Høyer som er fødd i Molde i 1793, så kan kan det like gjerne ha vært en engelsk båtsmann på fylla i Molde. Slektsgranskerne klør seg i hodet.
Det interessante her er at ingen av gamlingene interesserte seg for den kvinnlige greina av slekta.
Sønnen, Kristian Pettersen Høyer hentet også kone fra samme stand. Anne Kathrine Vendelboe Thygesdatter, og hun stammet fra Thyggesen Borch, som var inngift med Bugge-slekta. Da begynner det å svinge. Her er slektstreet til min oldefar Kristian Kristiansen, som stiftet gården vår i Akkarvik. Nå er det bare å klikke seg oppover i stamtreet til ho Anne Kathrine. Dette svinger av! Her treffer vi på en rekke danske adelsnavn tilbake til 1400 og 1200-tallet:
- Bugge
- Gyldenstjerne
- Saltensee
- Vendelboe
Niels Eriksen Gyldenstjerne, ridder, født 1240. Gyldenstjerne er omtalt i Hamlet av William Shakespear.
Her er våpenskjoldene til Gyldenstjerne, Bugge og Vendelboe (forøvrig fant jeg våpenskjoldet til Vendelboene foruroligende).
Men det heftigste er at vi kommer inn til Buggene, Niels Bugge født 1235. Som var riddere, eide Hald Slott og var med i Riksrådet i Danmark.
Ridder Niels Bugge var sin tids rikeste adelsmann. Han var en vakker mann med et ridderlig ytre, myndig, men også aktet for sin edelmodighet. Barnebarnet eide seks slott og ble kalt Kong Bugge.
Ikke akkurat rettlinjet, men man tar det man få!.